Михаил Миков: Левицата се нуждае от обострена кампания, остри позиции

Михаил Миков: Левицата се нуждае от обострена кампания, остри позиции

„Левицата има интерес от обострена кампания, от подчертаване на разликите, от доказване защо лявото е различно като политика. Само че, аз не ги чувам тези политически послания“. Това заяви Михаил Миков в предаването „Денят на живо” по Nova News.

Създаването на широко ляво обединение, „БСП – Обединена левица“, социалистът определи като очаквана новина и добави:

ЦИТАТ: „Аз мисля, че е прекалено да очакваме, че то ще спечели следващите избори, но да даде един относително добър резултат, който да даде някаква перспектива за лявото“.

По-важното е каква политика, различна от досегашната, ще предложи на хората, най-вече Българската социалистическа партия, така че те отново да погледнат към нея като партия, която защитава интересите им, подчерта Миков.

„БСП изгуби компаса на лявото, на политиката, която защитава интересите на хората на труда, на дребния, на средния бизнес, която може да каже ‚не‘ на законодателство, което постоянно се прокарва в полза на големите картели, на международните корпорации, на банковия, финансовия капитал“, допълни бившият председател на Столетницата.

„Предизборната кампания е състезание на идеи и сблъсъкът на тези идеи трябва да даде доверие на избирателите към една или друга политическа партия. Защото избирателите и сега имат сериозни съмнения, че етикетите ‚ляво‘ и ‚дясно‘ нямат значение. Затова е ниска избирателната активност“, коментира още Михаил Миков.

ЦИТАТ: „Има ли значима политическа идея, заради която българите на следващите избори да отидат да подкрепят някоя от политическите сили. Аз не виждам такава“.

„За левицата е особено важно да излезе с едни остри, разграничаващи се от това, което е сега, позиции. А не да се мажат с шарлан, както иска Мая Манолова, и да се прегръщат после, за да могат направят правителство и да се отъркат във властта,“ категоричен бе Миков.

Целия разговор можете да проследите във видеото.